Preguntes Més Freqüents

Preguntes Més Freqüents

El radó és un gas radioactiu que es forma naturalment a partir de la descomposició de l’urani al sòl i les roques. És inodor, incolor i insípid, la qual cosa fa difícil de detectar sense proves específiques. El radó pot infiltrar-se des del sòl fins als edificis i acumular-se en espais tancats, augmentant el risc de càncer de pulmó quan s’inhala en concentracions elevades.

L’única manera de saber amb certesa si hi ha radó en un lloc és realitzar messuraments específics de radó.

No hi ha un nivell segur de radó, ja que qualsevol concentració de radó presenta un risc per a la salut. No obstant això, la OMS considera que els nivells de radó per sobre 100 bq/m3 són preocupants. La UE eleva la cifra fins a 300.

No, el radó es pot trobar en una varietat d’entorns interiors, incloent edificis comercials, escoles, llocs de treball i espais públics. És important realitzar proves de radó en qualsevol lloc on les persones passin temps significatiu.

L’Associació Catalana contra el Radó es dedica a educar, informar i ajudar la població a combatre els perills del radó. Proporcionem recursos, informació i suport per detectar, mesurar i mitigar el radó a habitatges, edificis i espais públics.